Szaktudásunk

SAS

A SAS már legenda a statisztikai számításokban, az adattárházépítésben és a feltárásban. SAS az igazán nagy cégek számára jelent megoldást, ahol elengedhetetlen a cégek vagy országok dokumentált módon történő konszolidációja.
A banki, biztosítási, távközlési és gyógyszeripari cégek túlnyomó többsége a SAS-on dolgozik. Ez jól mutatja: a SAS azoknak a cégeknek az eszköze, ahol az üzletmenet-folytonosság iránti igény a legmagasabb szinten van.

R

Az R egy nagyon színes programozási környezet. Egyaránt alkalmas precíz tudományos számításokhoz, rendkívül rugalmas és varázslatos grafikonok készítéséhez, adattárház-feltáráshoz, térképezéshez, dinamikus tartalomkezeléshez.
Az R ingyenes, az alapprogramot szakemberekből álló csoport kezeli, míg az úgynevezett csomagokat (több mint 11.000 (!)) a felhasználók készítik és publikálják. Mivel a forrás nyitott, a háttérben szigorú minőségbiztosítás húzódik meg.
(A felhő alapú) R szerverek az R-t jól skálázható platformmá teszik. Ideális választás azoknak a cégeknek, akiknek nem kell igazán szigorú előírásoknak megfelelniük az alkalmazásfejlesztés során.

R/Shiny

Az R csomagokból épül fel, a Shiny pedig „csak” R csomagja. De micsoda csomag. Egyszerűen: bármilyen kimenetet lehet létrehozni R-ben, azt az R/Shiny segítségével intra- vagy interneten is közzé lehet tenni.
Ez az egyetlen csomag lehetővé teszi az irányítópult felépítését, ahol az R eredmények rugalmasan kombinálhatók szabványos HTML formázással.
Az irányítópult forró téma. De ha az R/Shiny technológia segítségével építi meg, akkor csak az üzleti igényekre kell koncentrálnia.
Nem szükséges mindent a nulláról programozni. Ha rendelkezésre állnak adatok, és jó állapotban vannak, akkor csak a jelentésformátumokat kell meghatározni, hogy néhány héten belül egy szép és divatos műszerfal legyen..

Knime

Knime – nyitott az innovációra. Eredetileg a Konstanzi (Németország) Egyetem ingyenes terméke, amely nagyon rövid időn belül professzionális eszközzé vált. A Knime alapvetően egy analitikai platform, ahol nagyon sok csatlakozó biztosítja a kapcsolatot nagyjából 80 eszköz között (például R, Python, Weka, Google szolgáltatások stb.).
A Knime-ben dolgozva kombinálhatja az említett eszközök összes előnyét. Ha az ábrázolás szép, de a számítás nehéz egy rendszerben, akkor összekapcsolhatja egy másikkal, ahol a matematika könnyebben programozható.

Felkeltettük érdeklődését?