Történetünk

1995-ben kialakult egy rendszer a magyar biztosítók körében a felelősségbiztosítások létezésére vonatkozó információk megváltoztatására.
1995-ben még az emberiség többsége e-mail cím nélkül élt még a Google, Facebook vagy a Twitter megalapítása előtt.
A Data science kifejezés sem létezett ekkor még, de ma az első projektemet data science-nek nevezném.

Sokan követtek a sorban. Például 6 éven keresztül 50-60 ezer alany körében végeztünk egészségügyi felmérést.
A megszerzett infomációkat feldolgoztuk, majd a kifinomult adatbányászati jellegű elemzésekből szép kutatási eredmények születtek.

Több banki projekten különböző, de esetenként nagyon hasonló kihívásokkal néztünk szembe a két évtized alatt:
Termékfejlesztés,
Targeting,
Lemorzsolódások,
Előrejelzések meghatározott akciókról/tevékenységekről.

A személyre szabott kommunikációs banki projekt volt, ahol kiderült, hogy jó besorolás nélkül nincs helye a személyre szabott kommunikációnak.
A 15.000 eurós fizetésedből 1000 euró elköltése más kommunikációt igényel, mint 1000 euró 3000-es nyugdíjból való kiadása.

Az elmúlt 6 év során sok Dashboard-ot építettünk a vezetésemmel. A legfigyelemreméltóbb talán egy biztonságos hatékonyságot támogató rendszer volt, amelyet egy nemzetközi gyógyszergyártó cég székhelyére fejlesztettünk ki, és jelenleg
17 országban alkalmazzák.

Statisztikus vagyok, és már 30 éve vagyok a szakmában. De még mindig élvezem. A saját tapasztalataimra már támaszkodhatok, de ugyanakkor nincs két egyforma projekt.
Élvezem, hogy meg kell találnom az újabb és újabb megoldásokat, élvezem a data science és a hozzá kapcsolódó programozási eszközök rohamos fejlődéséből adódó új lehetőségeket és ezek alkalmazását.
Ez is egy tanulási eljárás, egy emberi tanulás, ami számomra szenvedély.

Felkeltettük érdeklődését?